Tijdsloten toevoegen door middel van een CSV bestand

Boekmomenten uploaden

Indien je voor een bepaald entree product/artikel elke dag afwijkende tijdsloten hebt dan zul je waarschijnlijk merken dat je met de standaard dagen en tijdsloten configurator in Booqi.me niet uit de voeten kunt. Je kunt er dan voor kiezen om de configurator niet te gebruiken maar om je complete agenda als CSV bestand te uploaden. Hoe je dat doet lees je hier:

Ga in het Admin panel naar: Shop > Producten > Nieuw product > vink vervolgens "Dagen" en "Tijdsloten" aan (Doelgroepen ook indien je die nodig hebt).
Je maakt nu gewoon een product aan zoals je normaal ook doet maar vult niks in bij de dagen en tijdsloten. Klik rechtsboven op de knop "Boekmomenten"

Je komt op het volgende scherm, kies hier rechts bovenin voor "Uploaden"

Je komt dan in volgend scherm waar je ons CSV template kunt downloaden en inzien. Vul deze geheel in met jouw boekmomenten en upload hem in het upload veld.

Belangrijke informatie

Let op! Bij het gebruik maken van deze functie, dien je rekening te houden met het volgende;

- Zodra je een CSV upload, kun je niet langer de openingstijden/tijdsloten van dit product aanpassen via Booqi, enkel via CSV bestanden.
- Je dient dan voor einddatum een nieuwe upload te doen om je boekbare periode te verlengen.
- Je huidige actieve boekmomenten (die niet via CSV upload zijn aangemaakt) zullen worden verwijderd, deze zijn namelijk nog automatisch gegenereerd.
- Wanneer je prijs/capaciteit-type staat ingesteld op dag of tijdslot, zullen deze worden aangepast naar de prijs en capaciteit van het boekmoment uit de CSV.
- Het is mogelijk om prijzen ingesteld te houden op vast en doelgroep i.c.m. CSV upload, je kunt 0 als waarde van kolom PRICE gebruiken in je CSV.
- Het is mogelijk om capaciteit ingesteld te houden op geen/onbeperkte capaciteit i.c.m. CSV upload, je kunt 0 als waarde van kolom CAPACITY gebruiken in je CSV.

Bestandsformaat & indeling
- Een CSV bestand dient als delimeter/separator gebruik te maken van een ,, ; of |. Andere karakters worden niet ondersteund.
- Alle 5 de kolommen dienen ten aller tijden te worden meegegeven, waarde van PRICE en/of CAPACITY kan 0 bevatten (zie hierboven).
- Voor datum formaat dient YYYY-MM-DD gehanteerd te worden, voorbeeld: 2020-01-01 voor "1 Januari 2020".
- Voor tijd formaat dient HH:II als 24-uurs indeling gehanteerd te worden, voorbeeld: 10:00 voor "10 uur 's middags" en 22:00 voor "22 uur 's avonds".
- Voor prijs formaat dient 0.00 gehanteerd te worden. Voor centen gebruik je geen komma maar een punt.

Een voorbeeld-bestand is hier te downloaden.

Bijgewerkt op: 10/11/2021