Domeinnamen - Plaats je shop op je eigen domein

In dit artikel leg ik je uit hoe je je shop aan je klanten kunt tonen vanaf je eigen domeinnaam. Standaard heb je van ons een URL gekregen op ons domein, dit is vaak iets als: jouwbedrijf.booqi.me.
Waarschijnlijk vind je het prettiger als klanten op jouw eigen website domein blijven, en dat de shop ook daarop getoond wordt. Je kunt dan kiezen voor een subdomein, bijvoorbeeld: tickets.jouwdomein.nl.
Dit is eigenlijk heel makkelijk om te doen maar kan wat lastig overkomen als je nog nooit met DNS instellingen hebt gewerkt. Daarom zal ik het hier stap voor stap uitleggen.

Ga allereerst in je booqi admin panel naar Instellingen > Domeinnamen

Kies daar Domein verbinden en vul het door jouw gekozen subdomein in. Ik kies in mijn voorbeeld voor tickets.booqi.me

Als je een eigen SSL certificaat hebt kun je die hier uploaden. Als je deze niet hebt zou ik simpelweg kiezen voor de gratis variant die wij verschaffen. Op die manier heeft de site een versleutelde verbinding (je ziet een slotje in je browser naast de URL). Als je je subdomein hebt ingevuld dan klik je op toevoegen.

Je ziet dan de volgende info

Eigenlijk is dit de enige info die je nodig hebt:
Voor domeinnamen die je koppelt dien je een CNAME toe te voegen aan je DNS met waarde connect.booqi.app. De TTL kan je instellen op 7200.

Log in bij je hosting provider, en voeg daar het gekozen subdomein. Helaas werkt elke hosting provider anders dus is het lastig om hier screenshots voor te delen. Wel wordt er vaak dezelfde info gevraagd.

Naam/Name: vul hier het door jouw gekozen subdomein in
TTL: vul hier 7200 of 2 uur in, als deze optie er niet is kun je ook kiezen voor 3600 of 1 uur
Type: Kies hier CNAME
Waarde/Value: connect.booqi.app

Klik op opslaan en jouw subdomein wordt aangemaakt en naar onze server verwezen. Wij hebben vanaf dan de mogelijkheid om de webshop hierop te vertonen. Let op: dit proces kan tot 24 uur duren. Ook zal SSL nog op inactief staan, deze zal automatisch actief worden als het domein op de juiste manier is verwezen naar onze server.